Bestuursvacatures

STUUR zoekt een nieuw beSTUUR

Zie jij het helemaal zitten om je komend jaar in te gaan zetten voor de Rotterdamse student? Wil jij je onderdompelen in een startende vereniging, om de tafel zitten met bestuurders,  politici en onderwijsinstellingen, studenten mobiliseren en zorgen dat niemand in Rotterdam meer om STUUR heen kan? Dan zijn we opzoek naar jou!

STUUR is opgericht in november 2021, we bestaan dus eigenlijk pas net. Toch loopt het eerste bestuursjaar op het einde en zijn we hard op zoek naar nieuwe, enthousiaste studenten die staan te trappelen om STUUR nog groter en succesvoller te maken. STUUR is de vertegenwoordiger van meer dan 100.000 WO, HBO en MBO studenten in regio Rotterdam. Dit doen we door te lobbyen bij onder andere de gemeente, onderwijsinstellingen en andere partijen waar studenten mee te maken hebben. Daarnaast praten we ook mee bij de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) over het landelijke beleid en houden we scherp in de gaten hoe we het leven voor studenten in Rotterdam nog beter kunnen maken. 

Het bestuur bestaat uit vijf functies. Je solliciteert op de functie die je het liefste zou willen bekleden. Hieronder staat kort beschreven wat elke functie inhoudt. Naast de functie zal je ook nog een aantal inhoudelijke portefeuilles op je nemen. Dit doe je in overleg met het nieuwe bestuur. Deze portefeuilles gaan bijvoorbeeld over het contact met de LSVb, diversiteit en inclusie, communicatie, openbaar vervoer, de Algemene Ledenvergaderingen van de LSVb, studenten welzijn, huisvesting, stage, internationalisering en nog veel meer. Er is dus naast de taken binnen je functie genoeg ruimte om je bezig te houden met relevante en interessante thema’s!

Voorzitter (12 uur p/w)

De voorzitter is het gezicht en de woordvoerder van STUUR. Je onderhoudt contacten en vertegenwoordigt STUUR in gesprekken met relevante partijen zoals andere studentenorganisaties en bestuurders. Ook ben je het aanspreekpunt voor contact met de pers en vind je het niet erg om af en toe vroeg op te staan om een interview te geven! Je bent niet bang voor netwerken en neemt graag initiatief om STUUR onder de aandacht te brengen. Ook is het belangrijk dat je op de hoogte bent van wat er speelt in en rond Rotterdam.

Secretaris (15 uur p/w)

Als secretaris ben je de interne voorzitter. Je bent verantwoordelijk voor het voorbereiden en voorzitten van de bestuursvergaderingen en zorgt ervoor dat iedereen binnen het bestuur zijn werk goed kan doen. Hier hoort ook een prettige samenwerkingscultuur bij, iets waar jij je graag mee bezig houdt! Je voert ook functioneringsgesprekken en organiseert wel eens een leuk bestuursuitje of een borrel, maar ook trainingen voor het bestuur zijn jouw verantwoordelijkheid. Verder houd je je ook bezig met alle informatiestromen waar STUUR mee te maken krijgt, zoals de inkomende mail. Het is belangrijk om goed overzicht te kunnen houden van alles wat er in de vereniging gebeurt.

Politiek Secretaris (12 uur p/w)

Als politiek secretaris ben je het verbindende lijntje tussen STUUR, de Rotterdamse gemeentepolitiek en onderwijsinstellingen. Je onderhoudt contacten met politici en zit regelmatig met hen om de tafel om de student in Rotterdam te vertegenwoordigen. Naast politici houd je ook contact met de onderwijsinstellingen en de medezeggenschapsraden. Interesse in politiek is natuurlijk een must en je vind het niet erg om regelmatig een gemeenteraadsvergadering te volgen of moties door te lezen. STUUR is door jou goed op de hoogte van alle relevante politieke ontwikkelingen. Natuurlijk ben je ook sociaal en houd je van netwerken! 

Penningmeester (12 uur p/w)

Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor de financiële administratie van STUUR. Je houdt de boekhouding bij, stuurt facturen, beheert de bankrekening en maakt de begroting. Aan het einde van je bestuursjaar lever je de jaarrekening op en kan je al je keuzes verantwoorden naar de ALV. Ook werk je nauw samen met de Kascommissie, die jou ondersteunt maar ook controleert. Ook houd je je veel bezig met fondsenwerving en ben je constant op zoek naar nieuwe bronnen van inkomsten voor STUUR. Het is handig als je in deze functie wat financiële voorkennis hebt, zeker omdat je veel zelf nog moet opzetten. We zoeken dus iemand die het leuk vind om zich hier in te storten! 

Secretaris Ledenzaken (12 uur p/w)

Als secretaris ledenzaken houd je je bezig met de leden van STUUR. Je speelt een essentiële rol binnen de vereniging. Je bent het aanspreekpunt voor (nieuwe) leden, houdt de ledenadministratie bij en zorgt ervoor dat alle vrijwilligers hun weg kunnen vinden binnen STUUR. Je bent sociaal en vindt het leuk om samen met leden evenementen en borrels te organiseren. Je zal ook verschillende teams begeleiden die bijvoorbeeld demonstraties of evenementen organiseren. Enthousiasme, houden van aanpakken en sociale skills zijn dus echt een must!

Belangrijke data

Als je solliciteert zijn er een aantal belangrijke data waar je rekening moet houden. Het is essentieel dat je op de volgende dagen beschikbaar en aanwezig kan zijn:

  • Algemene Ledenvergadering STUUR – 21 mei 2023 | 13:00 tot 18:00
  • Inwerkavond – nader te bepalen
  • Inwerkdag 1 – nader te bepalen
  • Inwerkdag 2 -nader te bepalen

Ook organiseert de LSVb het bondenweekend voor de nieuwe besturen van de lidbonden. Het is niet verplicht om hierbij te zijn, maar we raden het wel aan! Het zal niet alleen nuttig, maar ook leuk zijn. Bovendien kan je hier je collega’s van de lidbonden ontmoeten!

  • Bondenweekend LSVb – nader te bepalen

Solliciteren

De deadline voor je sollicitatie is 7 mei 2023. Solliciteren kan door je motivatiebrief (1 a4’tje) of een CV op te sturen naar presidium@stuur-rotterdam.nl. STUUR vertegenwoordigd een diverse groep Rotterdamse studenten en die diversiteit willen we graag terugzien in het bestuur. We willen hierbij dan ook nadrukkelijk mensen van allerlei achtergronden uitnodigen om te solliciteren.

Het is goed om te weten dat STUUR op dit moment geen sollicitatiecommissie heeft. Er worden dus ook geen sollicitatiegesprekken gehouden en er komt geen voorstel voor een bestuur bij de Algemene Ledenvergadering. Je stelt je individueel kandidaat voor de functie van jouw keuze. De Algemene Ledenvergadering krijgt van tevoren jouw motivatiebrief/video en CV te zien en je mag jezelf kort presenteren en vragen beantwoorden op de Algemene Ledenvergadering (21 mei), op basis hiervan zullen de leden stemmen over de kandidaten. 

Vragen?

Mocht je een gesprek willen met één van de huidige bestuurders over diens functie of wil je even kletsen over hoe een bestuursjaar eruit ziet? Mail dan naar één van de huidige bestuursleden met de onderstaande e-mailadressen voor een afspraak. We drinken graag een kop koffie met je! 

Soraya: politieksecretaris@stuur-rotterdam.nl (voor zowel politiek secretaris als voor voorzitter)
Ole: secretaris@stuur-rotterdam.nl (voor zowel secretaris als voor ledenzaken)
Pepijn: penningmeester@stuur-rotterdam.nl

Als je een algemene vraag hebt kan je ook altijd contact opnemen met het huidige bestuur door te mailen naar bestuur@stuur-rotterdam.nl

nl_NL