We stand up for your rights

STUUR Rotterdam is the Rotterdam student union. We are not going to take it anymore. Students are getting screwed over and over again. We take action for a good student grant, enough studentrooms and a city in which students are welcome.

We make sure that students voices are heard. We talk with politicians, administrators at the educational institutes and housing associations.

The interests of students are too often overlooked. That's why we organise, and participate in, protests to point out problems that students face.

We inform you on your rights so you can stand up for yourself. With our rent calculator for example, which will tell you wether you are paying too much rent.

Word lid!

Corona heeft laten zien hoe studenten keer op keer door de politiek in de steek worden gelaten. Dat kan anders. Blijf op de hoogte van onze acties, praat mee over jouw ervaringen en kom in actie. Word lid 👇

STUUR

STUUR wants to make sure that students interests in Rotterdam are served and represents them at the city council.  We make sure students voices are heard!

We are concerned with problems like student housing, student debts and the corona policy and its influcence on students in Rotterdam. We talk with students about their problems and share our findings with the city council and housing organisations. We also help students by making sure they can find information about rent commissions, legal help and health insurance.

Big demonstration against the student loan system. About 2000 students protested on the Malieveld for abolition of the student loan system. The Hague, June 3rd, 2021.

Tell us your experiences and ideas

Which problems do you face as a student? But also: what should STUUR offer students? Social activities, big protests or critical lobbying? STUUR belongs to all of us. Tell us your experciences and ideas.

News

 • Internationale student Senad voelt zich uitgebuit door Rotterdamse huurbazen

  Er is een groot woningtekort in Rotterdam. Dat treft veel Rotterdammers, maar ook studenten die naar de stad komen om een opleiding te volgen. Senad Delic kwam op zijn negentiende vanuit Oostenrijk naar Nederland en moest in de afgelopen vijf jaar in Rotterdam maar liefst tien keer verhuizen. Het heeft een grote invloed gehad op zijn leven. Meer lezen…

 • Internationale student Senad voelt zich uitgebuit door Rotterdamse huisbazen

  Er is een groot woningtekort in Rotterdam. Dat treft veel Rotterdammers, maar ook studenten die naar onze stad komen om een opleiding te volgen. Senad Delic heeft in de afgelopen vijf jaar in Rotterdam maar liefst tien keer moeten verhuizen. Het heeft een grote invloed gehad op Senad zijn leven. Meer lezen…

 • Nieuwsbrief

  Met Halloween voor de deur sluiten we de maand oktober af. Ook deze maand is er weer veel gebeurd binnen onze vereniging. Hierbij de belangrijkste gebeurtenissen.

  Huisvesting
  In onze strijd voor een rechtvaardig woonbeleid heeft STUUR in samenwerking met GroenLinks in het stadhuis de gemeenteraad toegesproken. Naar aanleiding van een vernietigend rapport over het Rotterdamse huisvestingsbeleid hebben onze penningmeester en voorzitter namens de studenten gesproken over de huisvestingsproblematiek. In de commissie Bouwen, Wonen en Buitenruimte hebben zij kundig uiteengezet hoe ernstig het is gesteld met de huisvesting voor studenten in Rotterdam. Met deze spreektijd hopen we de raad te hebben kunnen overtuigen om meer en betere woningen te realiseren voor studenten; niet alleen voor de komende vier jaar, maar ook voor de lange termijn. Wil je zien hoe onze penningmeester het heeft gedaan in de gemeenteraad? Kijk dan op onze Instagram-pagina om het volledige filmpje te zien.

  Karaoke
  Op woensdag 16 November organiseert STUUR een karaokeavond. Alle leden, teams en commissies zijn welkom! De karaoke zal plaatsvinden bij Salon Tropica aan de Noordmolenstraat 84. Neem vooral je beste zangstem mee! Wil je aanwezig zijn? Meld je dan hier aan of stuur een berichtje naar onze Secretaris Ledenzaken.

  MBO-Beurs
  Als organisatie maken wij ons hard voor inclusiviteit. STUUR is er niet alleen voor studenten van de universiteit en het HBO, maar ook voor studenten van het MBO. Daarom zullen wij op 9 december op de MBO-informatiebeurs staan in Ahoy om te luisteren naar de problemen van mbo’ers. Zo kunnen wij beter de belangen behartigen van deze, vaak achtergestelde, groep studenten. Natuurlijk hopen we ook studenten hier enthousiast te kunnen maken om lid te worden van onze mooie beweging. Lijkt het je leuk mee te helpen 9 december? Meld je dan hier aan of stuur een berichtje naar onze secretaris ledenzaken.

  NietMijnSchuld
  Hoewel de NietMijnSchuld-campagne zijn einde nadert, betekent dat niet dat er niets meer gebeurt. Op 11 oktober heeft STUUR samen met de NietMijnSchuld-campagne een petitie overhandigt aan de Eerste Kamer waarin wordt geëist dat de rentes op studieleningen worden bevroren. Helaas was dit tevergeefs en zullen studenten toch rente moeten gaan betalen over hun lening. Toch zal onze vakbond blijven strijden voor goede compensatie voor de studenten van de pech-generatie. Studenten mogen niet lijden onder fout overheidsbeleid.

  Nieuwe Leden
  De afgelopen maand hebben we een hoop nieuwe leden kunnen ontvangen. Namens de gehele vereniging willen we alle nieuwe leden van harte welkom heten bij onze vereniging. Lijkt het jou ook leuk om te komen helpen bij één van onze teams, zoals het actieteam, het communicatieteam of de juridische afdeling, stuur dan vooral een bericht naar onze secretaris ledenzaken!

 • Studenten willen energietoeslag en arme moeder wil niet afgeblaft worden bij de Voedselbank: ‘Dan maar brood pikken bij AH’

  Rotterdam gaat flink investeren om armoede door de energiecrisis te voorkomen. Daarvoor ligt een actieplan voor op tafel. Maar er is meer hulp nodig, vinden raadsleden. Zo willen ook studenten in Rotterdam een energietoeslag. Die is er nu niet, maar in andere steden wel. Gezinnen met geldzorgen vrezen dat hun kinderen door jeugdzorg uit huis worden gehaald. En bij de Voedselbank gaat het er volgens een klant niet altijd even vriendelijk aan toe. Meer lezen…

 • Studentenbonden en FNV overhandigen petitie tegen rente op studieschuld

  Vandaag overhandigen de LSVb, FNV Young & United, Rotterdamse studentenvakbond STUUR en andere studentenbonden samen een petitie die meer dan 100.000 keer is ondertekend. De petitie tegen de rente op de studieschuld wordt overhandigd aan de commissie OCW van de Eerste Kamer. Meer lezen…

en_US