Categories
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Met Halloween voor de deur sluiten we de maand oktober af. Ook deze maand is er weer veel gebeurd binnen onze vereniging. Hierbij de belangrijkste gebeurtenissen.

Huisvesting
In onze strijd voor een rechtvaardig woonbeleid heeft STUUR in samenwerking met GroenLinks in het stadhuis de gemeenteraad toegesproken. Naar aanleiding van een vernietigend rapport over het Rotterdamse huisvestingsbeleid hebben onze penningmeester en voorzitter namens de studenten gesproken over de huisvestingsproblematiek. In de commissie Bouwen, Wonen en Buitenruimte hebben zij kundig uiteengezet hoe ernstig het is gesteld met de huisvesting voor studenten in Rotterdam. Met deze spreektijd hopen we de raad te hebben kunnen overtuigen om meer en betere woningen te realiseren voor studenten; niet alleen voor de komende vier jaar, maar ook voor de lange termijn. Wil je zien hoe onze penningmeester het heeft gedaan in de gemeenteraad? Kijk dan op onze Instagram-pagina om het volledige filmpje te zien.

Karaoke
Op woensdag 16 November organiseert STUUR een karaokeavond. Alle leden, teams en commissies zijn welkom! De karaoke zal plaatsvinden bij Salon Tropica aan de Noordmolenstraat 84. Neem vooral je beste zangstem mee! Wil je aanwezig zijn? Meld je dan hier aan of stuur een berichtje naar onze Secretaris Ledenzaken.

MBO-Beurs
Als organisatie maken wij ons hard voor inclusiviteit. STUUR is er niet alleen voor studenten van de universiteit en het HBO, maar ook voor studenten van het MBO. Daarom zullen wij op 9 december op de MBO-informatiebeurs staan in Ahoy om te luisteren naar de problemen van mbo’ers. Zo kunnen wij beter de belangen behartigen van deze, vaak achtergestelde, groep studenten. Natuurlijk hopen we ook studenten hier enthousiast te kunnen maken om lid te worden van onze mooie beweging. Lijkt het je leuk mee te helpen 9 december? Meld je dan hier aan of stuur een berichtje naar onze secretaris ledenzaken.

NietMijnSchuld
Hoewel de NietMijnSchuld-campagne zijn einde nadert, betekent dat niet dat er niets meer gebeurt. Op 11 oktober heeft STUUR samen met de NietMijnSchuld-campagne een petitie overhandigt aan de Eerste Kamer waarin wordt geëist dat de rentes op studieleningen worden bevroren. Helaas was dit tevergeefs en zullen studenten toch rente moeten gaan betalen over hun lening. Toch zal onze vakbond blijven strijden voor goede compensatie voor de studenten van de pech-generatie. Studenten mogen niet lijden onder fout overheidsbeleid.

Nieuwe Leden
De afgelopen maand hebben we een hoop nieuwe leden kunnen ontvangen. Namens de gehele vereniging willen we alle nieuwe leden van harte welkom heten bij onze vereniging. Lijkt het jou ook leuk om te komen helpen bij één van onze teams, zoals het actieteam, het communicatieteam of de juridische afdeling, stuur dan vooral een bericht naar onze secretaris ledenzaken!

en_US