Categorieën
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Er is de afgelopen weken weer veel gebeurd binnen onze vakbond. Hierbij een update met alle zaken die spelen.

Algemene Ledenvergadering
25 september hebben we het jaar afgetrapt met de eerste ALV. Hierbij een aantal belangrijke updates.

Vanwege een aantal administratieve fouten en de hectiek op de dag konden helaas niet alle stukken ter stemming worden gebracht. Met name de begroting is niet ter stemming gebracht wat als gevolg heeft dat we nog geen zaken kunnen financieren vanuit STUUR. Het bestuur is nu druk bezig om onder andere de begroting op orde te krijgen en er zal zo snel mogelijk een nieuwe ledenvergadering worden gepland om ook over deze stukken te kunnen stemmen.

Daarnaast is in het Huishoudelijk Reglement is opgenomen dat alle werkgroepen binnen STUUR voortaan de naam ‘team’ dragen. De voormalige juridische afdeling zal voortaan worden aangeduid als ‘juridisch team’ evenals de actiewerkgroep die voortaan het ‘actieteam’ zal heten.

Juridisch team pitch
Op 5 oktober is de eerste wervingsronde voor het juridische team geweest. In een volle collegezaal hebben de nieuwe voorzitters aan meer dan 500 studenten op de universiteit het juridisch team gepresenteerd. Na een korte presentatie zijn daarna nog flyers uitgedeeld. Veel studenten waren erg enthousiast en hebben zich meteen aangemeld. In de komende weken zullen er gesprekken worden gehouden met de studenten.

Energietoeslag
Een belangrijk onderwerp dat voor veel studenten speelt in Rotterdam is de energietoeslag. Hoewel veel gemeenten studenten wel compensatie geven voor de hoge energieprijzen, houdt de gemeente Rotterdam haar poot stijf. STUUR is daarom in samenwerking met onderandere GroenLinks aan het vechten om ook studenten te laten kwalificeren voor deze toeslag. In de gemeenteraad zijn vragen gesteld aan het college van B&W waarom studenten systematisch worden uitgesloten. Ook wordt er achter de schermen door onderandere de politiek secretaris geprobeerd druk uit te oefenen bij het college. Tot nu toe is het huidige beleid van de gemeente niet aangepast, maar STUUR blijft doorstrijden totdat elke student in aanmerking kan komen voor energiecompensatie.

Kroegentocht ASVA
Op 15 oktober zal STUUR Amsterdam laten zien waarom Rotterdam de leukste stad van Nederland is. Samen met de ASVA zullen wij op kroegentocht gaan. Lijkt het je leuk om hierbij aanwezig te zijn, alle leden zijn van harte welkom dus meld je vooral hier aan!

nl_NL