Categorieën
Statement

Statement politiegeweld Woonopstand

De woonopstand van gisteren was er niet voor niets. Bij het huidige onleefbare wanbeleid zijn de zwakkeren het slachtoffer. Studenten en andere groepen in onze samenleving kunnen niet voorzien in een van hun eerste levensbehoeften, een dak boven hun hoofd. Omdat kwalitatief wonen een universeel mensenrecht is, gingen we de straat op. De demonstratie verliep in goede sfeer en gaf een duidelijk signaal aan de politiek. Helaas heeft het politiegeweld bij de Erasmusbrug een zure sfeer gebracht over de demonstratie.

De woningcrisis beweging is een beweging met verschillende stemmen, maar wel met één gezamenlijk doel. Op meerdere momenten is de voorste groep van de demonstratie gescheiden van de rest van de demonstratie, omdat de politie één bepaalde groep wilde uitsluiten van hun recht op protest. 

Het was de politie die besloot te escaleren. Het geweld dat de politie gebruikte is onacceptabel. Wij van STUUR steunen de aanpak van de organisatie om niet mee te gaan in de verdeel- en heers tactiek van de politie en ME. En wij Veroordelen ten zeerste de poging vanuit de politie om de wooncrisis beweging te criminaliseren en te verdelen.

Lees ook het statement van de woonopstand organisatie.

Geef een antwoord

nl_NL